logoHR
  

Kontakt:

Leo Nemet

Hrvatske mornarice 22
Drage-Pakoštane 23211
Croatia

☎ +385 98 965 2737
☎ +385 23 635 274

leo.nemet@inet.hr

leo.nemet12@gmail.com

slika

 

 

slika

slika

slika

slika

slika


 

Dobrodošli u Drage - Pakoštane

  Drage su mirno i tiho dalmatinsko mjesto, nedaleko od Pakoštana i Biograda, napola puta od Zadra do Šibenika (Klikni). Razvedena obala s brojnim uvalama i šljunčanim plažama pruža gostu željnom osame "vlastiti" dio mora daleko od masovnog turizma. Blizina Pakoštana i njegov privlačni šarm upotpunit će sadržaj dobro provedenog ljetnog odmora u slikovitim Dragama koje osvajaju prirodnošću ambijenta i gostoljubljivošću domaćina.
  Drage su tiho i mirno dalmatinsko mjesto smješteno u centralnoj zoni hrvatskog Jadrana, na magistralnom putu između Zadra i Šibenika uz izuzetno razvedenu obalu, čisto more sa pogledom na brojne otočiće na rubu nacionalnog parka Kornati. Od Pakoštana su udaljene svega 3 km, a nalaze se u okruženju 4 nacionalna parka (Klikni). Od Kornata su udaljene 12 nm, Krke 40 km, Paklenice 65 km, Plitvičkih jezera 165 km te dva parka prirode: Telašćice 17nm i Vranskog jezera 1 km.
  U blizini se nalaze povijesni gradovi Zadar (30 km), Šibenik (30km). Vransko jezero je najveće prirodno jezeru u Republici Hrvatskoj. To je kriptodepresija dužine 13,6 km, širine 1,4 km do 3,5 km i površine 30,2 km2, a najveća dubina vode iznosi oko 4m. Jezero se pruža paralelno s morskom obalom, smjerom sjeverozapad-istok i odjeljeno je od mora 800-2500m širokim vapnenačkim bedemom s najvišim grebenom 113m nadmorske visine. Priroda je tu stvorila idealne plaže, koje se zbog struja mogu podičiti izvanrednom čistoćom mora. U okolici se nalaze brojna turistička mjesta, povijesne znamenitosti i prirodne ljepote.

 

 

slika

slika

slika

slika

slika